Home Місто У ДТП на дорогах Житомирщини в 2019 році загинуло 144 людини,...

У ДТП на дорогах Житомирщини в 2019 році загинуло 144 людини, більше тисячі отримали травми

221

 З настанням холодної пори року автомобілісти мають подбати про певні заходи, що убезпечать від неприємностей під час руху мокрим чи обледенілим автошляхом, у тумані або у разі сильних опадів. Правоохоронці закликають жителів області відповідально ставитися до заходів безпеки.


За оперативною інформацією, з початку 2019 року на території Житомирщини сталося понад 4800 ДТП, в яких загинули 144 людини, та ще понад 1000 – травмовано. За аналогічний період минулого року у ДТП загинуло 129 людей, а травми отримали понад 1100. Нині поліцейські області розслідують 58 кримінальних проваджень за фактами порушень правил безпеки дорожнього руху, що призвели до смертельних наслідків.

– Найбільше дорожньо-транспортних пригод, в яких  загинули люди, сталися у Житомирському, Новоград-Волинському, Бердичівському та Олевському районах, – коментує заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор. – І за кожною з цих цифр – долі сотень людей, як безпосередніх учасників подій, так і їх родин.

Поліцейські вкотре закликають всіх учасників дорожнього руху відповідально ставитися до власної безпеки.

Зокрема, водіям завжди варто враховувати погодні умови та технічний стан автомобіля. У разі застереження синоптиків про можливі сильні опади, обледеніння автошляхів, густого туману, бажано утриматись від поїздок власним автомобілем. Адже складна обстановка на дорозі вимагає максимальної концентрації уваги та професійних дій, відтак не варто ризикувати власною безпекою та оточуючих вас людей. Відслідковуйте ситуацію на дорогах за повідомленнями офіційних джерел та за допомогою спеціальних електронних сервісів. Враховуйте можливі ускладнення та ретельно плануйте маршрут пересування.  Якщо ж виникла нагальна потреба вирушити у дорогу у складних умовах, подбайте про запас палива, візьміть з собою їжу та гарячий чай чи каву, тепло одягніться, не забудьте зарядити засоби зв’язку.

Керуючи транспортним засобом, завжди будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Не забувайте про необхідність з 1 жовтня вмикати ближнє світло фар під час руху поза межами населених пунктів.

Слизька дорога є тим чинником, що збільшує гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає потреба зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не робіть різких маневрів та завжди переконуйтесь, що це буде безпечно для інших учасників руху. Не забувайте при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Особливо будьте уважними й обережними під час руху у нічний час або упродовж тривалого перебування за кермом. Пам’ятайте, що втома водія у дорозі – один з ризиків потрапляння у ДТП. Відчувши потяг до сну, втому, погіршення самопочуття – зупиніться у безпечному місці та дозвольте собі відпочинок, у разі необхідності – зверніться по допомогу.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду чи технічну несправність, не будьте байдужими: запропонуйте посильну допомогу, викличте аварійні служби або зателефонуйте за номером «102».

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here