Home Місто У 2019 році на Житомирщині завершать будівництво 22 амбулаторій

У 2019 році на Житомирщині завершать будівництво 22 амбулаторій

187

 На території України розпочали будівництво 517 лікарських амбулаторії, 10 з яких вже введені в експлуатацію і працюють. На Житомирщині планують побудувати 22 амбулаторії до кінця 2 кварталу 2019 року.

Про це говорили   14 січня під час селекторної наради щодо стану реалізації реформи сільської медицини наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, у якій взяв участь заступник голови ОДА Роман Щебетов.


«Амбулаторія у сільській місцевості – це один із основних медичних проектів області у цьому році. На території області вже активно йдуть роботи з будівництва 11 амбулаторій. На цьому тижні розпочинаємо роботи ще над 7 амбулаторіями. Крім цього, ми вже провели тендер та закупили 22 автомобілі для лікарів, які будуть працювати у цих амбулаторіях. Цьогоріч ми плануємо завершити будівництво 22 амбулаторій. Завдяки ініціативі Президента Петра Порошенка медицина стає ближчою до жителів сіл», – сказав Роман Щебетов.


У Державному бюджеті на 2019 рік закладено 1 млрд грн субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.


У 2017-2018 роках на реформу сільської медицини було виділено 5 млрд грн. Ці кошти спрямовуються на будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості та закупівлю автомобілів для лікарів.


Загальна кошторисна вартість однієї амбулаторії складає 7 млн 200,0 тис грн, а вартість автотранспорту склала 10 млн 538 тис. грн, або 479 тис. грн – за одну машину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here