Home Місто У 2018 році в Житомирській області придбали житло для 50 дітей-сиріт

У 2018 році в Житомирській області придбали житло для 50 дітей-сиріт

140

 50 дітей-сиріт та осіб з їх числа минулого року стали власниками своїх домівок. Ще у двох будинках провели капітальний ремонт. Цьогоріч за кошти обласного бюджету планують придбати квартири для 28 дітей-сиріт. Також на ці цілі спрямують додатково ще й 17,8 млн грн з державної субвенції.


За інформацією служби у справах дітей ОДА, у 2018 році на Житомирщині за кошти державної субвенції, обласного та місцевих бюджетів придбали житло для 50 дітей-сиріт та осіб з їх числа. У 2019 році планується забезпечити житлом ще 28 дітей-сиріт з обласного бюджету.

У рамках соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у 2018 році виділили 1 млн 159,5 тис. грн з обласного бюджету для купівлі соціального житла для 15 осіб. За ці кошти придбали домівки у Житомирському, Коростишівському, Малинському, Овруцькому районах, м. Коростені, на території Баранівської, Білокоровицької, Любарської, Лугинської, Миропільської, Хорошівської, Олевської, Радомишльської, Ушомирської громад області. Також спрямували 170 тис. грн з обласного бюджету для проведення капітального ремонту двох житлових будинків, які належать 4 особам в Житомирському та Малинському районах.

Крім того, органами  місцевого самоврядування житлом забезпечено ще 10 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Це квартири з фонду житла соціального призначення у Брусилівській, Іршанській, Лугинській ОТГ, та житло з фонду житла комунальної власності у Народицькій, Ємільчинській, Попільнянській, Барашівській ОТГ.

За кошти державної субвенції у 2018 році придбали 21 квартиру/будинок для 25 осіб з числа дітей-сиріт на суму майже 7,5 млн грн. Також придбали домівку для створення дитячого будинку сімейного типу в Брусилівському районі.

На 2019 рік  в обласному бюджеті передбачено  2,7 млн грн для забезпечення соціальним житлом 28 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Також запланували 185 тис. грн для проведення капітального ремонту житла, яке належить 4 особам вказаної вище категорії.

На цей рік Житомирській області передбачена субвенція з державного бюджету на придбання житла для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа у сумі 17,8 млн грн. Наразі Мінсоцполітики України розробляє Порядок та умови надання у  2019 році цієї субвенції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here