Home Місто Ціни на кавуни почали падати, але знижується і їх якість

Ціни на кавуни почали падати, але знижується і їх якість

255

На сьогодні виробники в південних областях України пропонують оптові партії кавунів в діапазоні 2,50-4,50 грн/кг, в залежності від сорту та якості продукції.

Про це повідомляє EastFruit.

У кінці минулого тижня діапазон цін на кавуни в Україні озвучувався на рівні 2,70-5 грн/кг.

Через високі температури на попередньому тижні якість кавунів відразу в цілій низці регіонів стало помітно погіршуватися, і на ринок почали надходити великі обсяги продукції 2-го сорту.

Через короткі терміни реалізації за мінімальними цінами новоутвореного діапазону продавці намагаються розпродати наявні обсяги продукції низької якості.

Оскільки, за прогнозами синоптиків, на території всієї України в найближчі дні очікуються дощі, це може погіршити якість і ще незібраних кавунів.

В результаті, нинішній ціновий діапазон може розширитися за браком якісних баштанних, і паралельного зростання пропозиції на ринку продукції низької якості.

Якщо порівнювати з минулим роком, то в цей час пропозиція кавунів на ринку перевищувала попит, і ціни на дані баштанні поступово знижувалися. На початку другої декади серпня 2019 року, оптові партії кавунів в Україні реалізовувалися в діапазоні 1,20-1,50 грн/кг, і в подальшому ці показники знизилися навіть нижче позначки в 1 грн/кг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here