Home Місто Триває ліквідація пожеж в лісових масивах на території Овруцького та Олевського районів

Триває ліквідація пожеж в лісових масивах на території Овруцького та Олевського районів

186

 Станом на 09:00 26 квітня на території Виступовицького лісництва ДП “Овруцьке спеціалізоване лісове господарство” спостерігається горіння в лісовому масиві на площі близько 15 га. Відстань до кордону з республікою Білорусь становить близько 5 км.

Гасіння пожежі ускладняється неможливістю під’їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі. За добу авіацією ДСНС України ( літаком Ан-32П) здійснено 5 скидів води (40 т).

Всього до гасіння пожежі залучено 20 одиниць техніки та 226 чоловік, у тому числі від ДСНС – 6 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу, від лісового господарства – 14 одиниць техніки та 196 осіб.


Крім того, вчора 25 квітня було локалізовано пожежі на території Усівського лісництва ДП “Словечанське лісове господарство” та Озерянського лісництва ДП “Білокоровицьке лісове господарство”.  Наразі тривають заходи щодо їх ліквідації.


Залишилось 3 осередки горіння (4 га сухої трави та очерету, 3 га чагарнику та торфу, 3 га лісової підстилки) загальною площею близько 10 гектарів. На місці події працюють від ДСНС 6 одиниць техніки та 22 рятувальники, від лісництв – 160 працівників, 7 автоцистерн та 6 тракторів.

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here