Home Місто За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

411

Відома шведська компанія IKEA запустила офіційні онлайн продажі в Україні.

Про це інформує ВВС-Україна.

На українському сайті компанії вже доступний перелік товарів та ціни на них. Відсьогодні їх вже можна замовляти.

Клієнти матимуть можливість обрати, де і як забрати свою покупку.

Це можна зробити на одному з пунктів видачі у Києві безкоштовно або замовити доставку додому. Наразі двома точками видачі товарів будуть магазини Auchan Rive Gauche та Metro.

Побіжний порівняльний аналіз цін IKEA Україна з тією, яку пропонують напівтіньові посередники доставки товарів компанії з Європи, вказує, що на українському сайті вартість нижча.

В останні роки в Україні стала популярною купівля товарів компанії з Європи через різноманітних посередників зі значною націнкою.

Поки що без магазину

Компанія намагається якомога швидше відкрити в Києві фізичний магазин у торговому центрі Blockbuster Mall. Про дату його відкриття повідомлять пізніше.

Ще у вересні 2017 року компанія ухвалила рішення про вихід на український ринок, а у грудні оголосила про нього.

Проте вже у 2018 році очікування на відкриття повноформатного магазину не виправдались. Компанія повідомила, що це буде "новий міський формат", а не звичний для Європи величезний торговий центр.

В червні 2019 року компанія почала набирати персонал, проте через проблеми з торговими площами відкриття магазину відклалось.

Відкриття планувалось на весну 2020 року, але воно затягнулось.

Три спроби

IKEA загалом вже 15 років намагалася зайти на українських ринок.

Спочатку компанія хотіла відкрити магазин в Україні у 2005 році, потім – у 2007 та 2008 роках, третій захід зараз став успішним.

Компанія вела переговори в Україні, але їй довго так і не давали можливості розпочати бізнес тут. Окрім проблеми з виділенням земельної ділянки, були намагання представників київської влади "стати локальними партнерами IKEA в Україні".

ЗМІ писали про те, що від компанії начебто вимагали хабарі та відкати, а це для шведського гіганта, який звик працювати за правилами, неприпустимі речі.

У 2014 році почався конфлікт на Сході, й це був не найкращий час через економічну кризу та ситуацію з безпекою.

Скандинавський бізнес дуже серйозно ставиться до правил та законодавства країни, а також має нульову толерантність до корупції. Інвестори детально вивчають ситуацію всередині країни і лише потім ухвалюють рішення, заходити чи ні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here