Home Місто Телемедицина на Житомирщині розпочинає свій розвиток з 4 медичних закладів

Телемедицина на Житомирщині розпочинає свій розвиток з 4 медичних закладів

151

 Перші кроки впровадження телемедицини на Житомирщині з’явилися у 4 медичних закладах.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.



«На сьогодні ми тільки розпочинаємо цей процес. Перші зародки телемедицини у нас є в обласному діагностичному центрі, обласній дитячій лікарні, у Малині та Новій Боровій. Тут плануємо провести найближчими днями тестування системи. Свого розвитку телемедицина набере трохи пізніше, коли вже з’являться нові сільські амбулаторії, закупимо відповідне обладнання», – зазначив Микола Суслик.

 

Завдяки впровадженню телемедицини медики із сільської місцевості, районних закладів можуть консультуватися з лікарями другої і третьої ланки, разом знаходити рішення у складних ситуаціях.

 

Місяць тому у центрі первинної медико-санітарної допомоги Новоборівської селищної ради відбувся перший сеанс телемедицини з лікарями обласної дитячої клінічної лікарні.



«Ми маємо крокувати у ногу з часом. Для телемедицини, звісно, потрібно закупити обладнання, провести швидкісний інтернет, але головне – це бажання змінюватися і вдосконалюватися. На сьогодні ми переводимо медицину в електронний режим – картки пацієнтів, рецепти – все для зручності людей», – розповідає голова Новоборівської ОТГ Григорій Лаврук.

 

1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here