Home Місто Стартує цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними

Стартує цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними

209

 Введення правового режиму воєнного стану, серед іншого, передбачає уточнення завдань Збройних Сил України та, зокрема, Сил територіальної оборони.

Однією із складових підготовки Збройних Сил України до відсічі збройної агресії є підготовка людських резервів.

З цією метою, з 3-го грудня розпочинається цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними.

Зокрема будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб) так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку Новорічних свят.

Читайте також: "Будьте напоготові", – Президент Порошенко звернувся до ветеранів АТО та ООС

Водночас, заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, але в такому випадку до Збройних Сил України призиватимуться не лише ті особи які перебувають на зборах, а й усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України.

Крім того, як і передбачено Стратегічним замислом застосування Збройних Сил України, наразі у визначених областях України тривають організаційні заходи створення Територіальної оборони та непорушних запасів.

В областях у яких запроваджено воєнний стан передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час яких буде проведене бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

Читайте також: Воєнний стан на 30 днів у 10 областях: де та як діятимуть обмеження

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here