Home Місто Сьогодні вперше за 170 років стартує повний парад планет

Сьогодні вперше за 170 років стартує повний парад планет

394

Повний парад планет, який буває раз на 170 років, починається з цієї суботи, 4 липня, і триватиме два тижні. Наступний парад планет схожого типу слід очікувати у 2161 та 2492 роках.

Це означає, що всі планети Сонячної системи стануть по один бік Сонця для умовного спостерігача з Землі.

Науково парад планет називається "апульс" і паради планет теж різняться між собою. Приміром, мініпарад планет це три планети разом, парад малих планет 4, великий планетний парад 6 або 7 планет. А великий повний парад планет – це наш випадок у липні.

Повний парад планет справді унікальне явище, бо три планети з’єднуються двічі на рік, чотири щороку, п’ять планет вишиковуються кожні 19 років і всі вісім планет Сонячної системи, приблизно один раз на близько 170 років. Також не варто сприймати парад планет як на малюнках: планети не вишикуються в ідеально пряму лінію, але з’являться у небі поруч.

Які ж планети візьмуть участь у повному параді планет? Це Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун і навіть карликова планета Плутон. Планети будуть досить чітко у лінії, кут відхилення буде малим.

Парад планет не відбувається за кілька годин як сонячне чи місячне затемнення. Через різну швидкість руху планет, милуватися ним у землян буде час, йдеться про близько два тижні.

Після цього комусь і так важкий 2020 рік може здатися ще важким, а хтось відчує значне полегшення. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here