Home Місто Сім’ї Житомирщини при народженні першої дитини отримають майже 25 тис. гривень

Сім\’ї Житомирщини при народженні першої дитини отримають майже 25 тис. гривень

166

Кабінет Міністрів України своєю постановою вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми. Проект відповідного акта представив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Документом передбачено збільшення розміру допомоги при народженні дитини, яка народилася після 8 квітня 2011 року (набрання чинності Закону України „Про внесення зміни до Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо виплати допомоги при народженні дитини”).

Зокрема, розмір допомоги  на першу дитину дорівнює сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму (з 9 квітня – 24 960 грн. та до  кінця року збільшиться до  26 100 грн.); на другу дитину –  сумі, кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму (з 9 квітня – 49 920 грн. та до кінця року збільшиться до 52 200 грн.);  на третю і кожну наступну – сумі, кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму (з 9 квітня – 99 840 грн. та до кінця року збільшиться до 104 400 грн.).

Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини. Решта суми допомоги виплачуватиметься на першу дитину протягом наступних 24 місяців, на другу дитину – 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину – 72 місяців. Дана інформація розміщена на сайті управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here