Home Місто Шмигаль розповів, що чекає на українців після локдауну

Шмигаль розповів, що чекає на українців після локдауну

238

Січневий локдаун виправдовує очікування уряду щодо зниження кількості інфікованих і навантаження на медичну систему, тож продовжувати його після 24 січня не буде потреби і Україна повернеться до обмежень "помаранчевої" зони, які діяли раніше.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дали б змогу нашій медичній системі справлятися. Але навіщо ризикувати життям і здоров’ям людей, якщо ми можемо в цей найбільш неактивний період у році зробити найм’якіший у Європі локдаун, для того, щоб збити хвилю, яка розпочинається, і в лютому не допускати великої кількості захворювань", – сказав Шмигаль.

Окрім того він заявив, що медична система отримала можливість без зайвого навантаження дочекатися початку вакцинації, яка запланована не пізніше лютого. "З 8 до 24 січня у нас встановлено так званий карантин зимових канікул. Його ключова мета – обмеження мобільності населення. З 25 ми

Перейдемо, ймовірно, до "помаранчевої" зони, яка діяла до запровадження цих правил. Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин", – зазначив Шмигаль.

Він переконує, що загроза для українців не зникла і як доказ наводить досвід європейських країн, які попри жорсткі обмеження мають зростання кількості хворих. "Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Непотрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А от яким саме він буде, це вже інше питання", – переконує прем’єр.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here