Home Місто Рятувальники попереджають про небезпеку ”тихого полювання”

Рятувальники попереджають про небезпеку \”тихого полювання\”

163

Грибний сезон у самому розпалі. З його початком в області вже офіційно зафіксовані кілька випадків отруєнь людей грибами. Торік ця статистика складала 27 осіб, 5 з яких – померли. Як правило смертельні наслідки зафіксовані після вживання блідої поганки, яку люди сплутали з їстівними печерицею або сироїжкою. Одна бліда поганка, яка потрапила в їжу, може згубити трьох-чотирьох дорослих людей. Щоб не сталося лиха, рекомендовано не збирати невідомі гриби, не брати ті, в якості яких виник щонайменший сумнів.

Проте отруїтися можна і їстівними грибами, пояснює начальник сектору центру пропаганди обласного управління МНС Іванна Рикун:

«Відомо, що їстівні гриби зустрічаються в будь-якому переліску, серед поля, навіть біля будинків та на газонах. Майте на увазі: гриби мають властивість накопичувати в своєму організмі різні отруйні речовини. Тому їх не можна збирати у парках та скверах, поблизу смітників, доріг з великим рухом, уздовж залізничних трас».

І ще одна порада – не купувати гриби на стихійних ринках, а на впорядкований місцях торгівлі робити це лише при наявності у продавців довідки на радіологічний контроль.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here