Home Місто Пожежні та газовики спільно гасили автоцистерну з газом

Пожежні та газовики спільно гасили автоцистерну з газом

144

На Житомирщині під час заправки автоцистерни газом, внаслідок розгерметизації газопроводу, сталося витікання та загоряння газу.

Це не надзвичайна подія, а навчання, яке проводили підрозділи Управління МНС в області спільно зі службами «Житомиргазу»  на базі газонаповнювальної станції ДП «Пропан», яка розташована біля села Піски Житомирського району.

Обласне Управління МНС постійно практикує проводити навчання безпосередньо на об’єктах підвищеної пожежної небезпеки. Таким чином фахівці МНС, пожежні вивчають сам об’єкт, його особливості. У ході навчань виявляються і усуваються недоліки, потенційно слабкі ланки.

Так було і цього разу. Заправка і автоцистерна реальні, загорання умовне, реальне повідомлення чергового пожежної дружини станції, МНС, посадовим особам. Пожежа умовна, але гасили її реальними водяними пушками, пожежними стволами та піною.

З боку МНС у навчаннях прийняло участь майже 40 пожежних, 7 одиниць спеціальної техніки з п’яти різних частин Житомирського гарнізону. Практично всі працівники підприємства у той чи іншій мірі були задіяні у заході.

Як відмітив керівник навчань заступник начальника Управління МНС в області з питань оперативного реагування та цивільного захисту полковник служби цивільного захисту Олег Держанівський, мета навчань досягнута, і пожежні, і газовики укріпили свої знання та вміння, вище підняли рівень взаєморозуміння між відомствами та службами.

Сергій Уланов,прес-служба УМНС України в Житомирській області.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here