Home Місто Пожежа в Хорошівському районі: сусіди врятували зі складу побутову техніку

Пожежа в Хорошівському районі: сусіди врятували зі складу побутову техніку

188

 За минулу добу рятувальники ліквідували 4 пожежі в області, 2 з яких трапилися в житловому секторі. Ніхто не постраждав.

Так, 12 листопада о 12:45 до Служби порятунку «101» Хорошівського району надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку у с. Коротище. 

На місці події з’ясувалося, що вогнем охоплена покрівля та  перекриття над дерев’яним житловим будинком та прибудовою, де розміщувалися корівник та склад побутових речей (загальна площа будівлі 120 кв.м.). Сусіди встигли винести побутову техніку, рятувальники допомогли евакуювати цінні речі та документи. 


О 13:36 пожежу було локалізовано і відбито полум’я від поруч розташованого сіновалу з 10-15 тоннами сіна. До 17:00 тривала ліквідація. Будівля виконана з дерев’яного зрубу, тож довелося розбирати тліючі стіни та проливати конструкції, аби не допустити повторного займання.


За словами доньки господарів оселі, того дня вона розтопила піч і пішла до сусідів. Дим, що виднівся на покрівлі, вона бачила, однак не приділила цьому уваги, вирішивши, що це комин димить. Пожежу вже випадково помітили односельці, які проїжджали повз обійстя. Причина займання – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.


Того ж дня о 20:15 рятувальники Житомирського району загасили дерев’яну господарчу будівлю у с. Скоморохи Житомирського району. Того вечора спостерігалися сильні пориви вітру. Дах старої будівлі був пошкоджений, дроти провисали, тож, ймовірно, іскріння повітряних ліній електропередач призвело до займання. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється. Вогнем знищено дах та майно.


 Управління ДСНС України у Житомирській області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here