Home Місто Потужний вибух в Ужгороді залишив місто без газу, світла і води

Потужний вибух в Ужгороді залишив місто без газу, світла і води

124

В Ужгороді, 29 серпня, внаслідок пошкодження газопроводу та вибуху газу, місто залишилося без газопостачання. Крім того, частина міста перебуває без світла та води.

"Майже 5 тисяч мешканців обласного центру наразі перебувають без електро- та водопостачання. Без світла залишилася й залізниця. Відсутнє залізничне сполучення в напрямку Волосянки", – повідомили у Закарпатській ОДА.

Крім того, з 9 найближчих до аварії (в радіусі 300 метрів) вулиць відселено 140 людей. "Під час поквартирного обходу у двох помешканнях виявлена надмірна загазованість приміщень", – пояснили в ОДА.

Відновлення електропостачання в Ужгороді відбудеться упродовж доби, а газу – двох-трьох діб.

"Згідно з попередніми даними, причина вибуху газу – пошкодження газопроводу середнього тиску (діаметр 500 мм) працівниками однієї з фірм під час несанкціонованих робіт на підземних електромережах", – зазначили в облдержадміністрації.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила визначити дану аварію попередньо надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

Нагадаємо, пошкодження газопроводу сталося о 16:00 29 серпня в результаті проведення земляних робіт фірмою "Свемон Захід України"  на замовлення "Закарпатської філії ВАТ Обленерго".

О 17:07 стався вибух, внаслідок якого були пошкоджені дах, перекриття та стіни двоповерхового кафе "Шериф". Крім того, відбулося займання. У результаті пожежі бармен кафе, жінка 1967 року народження, зазнала 90% опіків тіла і наразі знаходиться у реанімаційному відділені лікарні у важкому стані.

Відвідувач кафе, 1976 року народження, зазнала 45% опіків тіла і знаходиться у реанімаційному відділені у важкому стані. Громадянин, 1974 року народження, зазнав 30% опіків тіла, знаходиться в опіковому відділені лікарні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here