Home Місто Понад 2 тис. українців захворіли повторно коронавірусом

Понад 2 тис. українців захворіли повторно коронавірусом

207

2 161 особа, що перехворіли коронавірусом в Україні, інфікувалися повторно, з них 250 – медики. Загалом у 0,25% від кількості заражених від початку пандемії виявили Covid вдруге.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я:

"Повторний позитивний результат ПЛР, отриманий не раніше 40 днів від першого позитивного результату, виявлено у 2 161 людини. З них 12% — 250 людей — медичні працівники. Але на сьогодні в Україні не було досліджень, які би підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою".

За інформацією центру, у пацієнтів із тяжкою формою захворювання вищі рівні антитіл, а в тих, у кого був легкий чи безсимптомний перебіг захворювання — нижчі. Точних даних, які рівні антитіл необхідні для захисту і як довго ці антитіла зберігаються в організмі, ще немає.

Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі.

Імунітет до інших коронавірусів, що спричиняють звичайні застудні захворювання, SARS-CoV-1 і вірусу, що зумовлює близькосхідний респіраторний синдром (MERS), з часом знижується, як і в разі інших захворювань.

Коли вірус реплікується, тобто створює копії самого себе, у нових копіях можуть відбуватися незначні зміни, які називають мутаціями.

Наразі вірус SARS-CoV-2 зазнав дуже незначних мутацій, і його зміни поки не позначаються на ефективності наявних засобів діагностики, лікарських препаратів і розроблюваних вакцин.

Нагадаємо, українців почнуть вакцинувати від коронавірусу вже з лютого 2021 року.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here