Home Місто Поліція Британії назвала український тризуб терористичним символом

Поліція Британії назвала український тризуб терористичним символом

205

Поліція Британії розіслала медикам та викладачам документ про боротьбу з тероризмом, в якому серед інших згадується державний герб України та символ Збройних сил – тризуб. Київ вимагає видалити тризуб з антитерористичного посібника.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Посібник підготував антитерористичним відділом поліції і він поширюється по всій Англії в рамках програми боротьби з радикалізацією, призначеній для того, щоб упіймати осіб, які можуть загрожувати вчиненням терористичного насильства.

У візуальному розділі посібника з виявлення знаків та символів праворадикальних груп, у секції "тату", наведений герб України під назвою "Український тризуб (націоналістичний)". Зображення розміщене поруч із нацистською символікою.

"Розміщення тризуба, конституційного національного символа та герба України, у посібнику з протидії екстремізму, виданому антитерористичною поліцією для викладачів та медичного персоналу Великої Британії, є вкрай обурливим. Тут немає прийнятних пояснень. Ми вимагаємо видалити тризуб з Посібника з офіційними вибаченнями", – заявило посольство України в Британії.

У розділі організацій, що сповідують ідею домінування білої раси, наведена символіка полку "Азов".

У свою чергу поліція заявила, що документи були місцевою помилкою, – пише The Guardian.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here