Home Місто Поліцейська станція запрацювала у Романівському районі

Поліцейська станція запрацювала у Романівському районі

191

 30 вересня у смт Мирополі Романівського району відкрилася тринадцята у Житомирській області поліцейська станція, де постійно працюватиме дільничний офіцер, а також, за потреби, інспектор ювенальної превенції та група реагування патрульної поліції. Відтепер жителі навколишніх сіл зможуть звернутися за поліцейськими послугами за місцем проживання.

Участь у відкритті поліцейської станції узяли очільник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй, заступник начальника ГУНП Артем Лисогор, керівництво Управління превентивної діяльності ГУНП, начальник Романівського ВП ГУНП Микола Більський, заступниця голови Романівської районної держадміністрації Тетяна Кучинська та голова селищної ради Миропільської об’єднаної територіальної громади Валерій Гиндич.

Саме за підтримки територіальної громади було виділене окрему будівлю для поліцейського офісу, відремонтовану та оснащену меблями і оргтехнікою. 

– Приміщення знаходиться на території місцевої лікарні, поруч – центр адміністративних послуг. Тобто все поруч і це дуже зручно для людей, – розповідає голова Миропільської ОТГ Валерій Гиндич. – А тепер ми маємо «свого поліцейського», до якого можна звернутися у зручний час. Питання безпеки для нас ще не закрите: наступного року плануємо встановити камери відеоспостереження, зображення яких буде виведено на монітор дільничному.

На поліцейській станції здійснюють прийом громадян дільничний та ювенальний офіцери, сюди у разі необхідності прибуває група реагування патрульної поліції та надає допомогу колегам. Тут же й проводиться робота з правопорушниками, оформлюється документація тощо.

Робоче місце поліцейського обладнане необхідною комп’ютерною технікою. Також у приміщенні, де з дітьми працюватиме інспектор ювенальної превенції, облаштована дитяча зона з книгами та іграшками. 

Дільничний офіцер поліції Василь Вручинський розповідає, що на території його обслуговування (а це Миропільська ОТГ та Вільшанська сільська рада) проживає понад 6 тисяч людей.  За його словами, загалом на території громади досить спокійно, а серед правопорушень трапляються випадки сімейного насильства, дрібні крадіжки, конфлікти на побутовому ґрунті тощо. Відтак свою роботу від спрямовує у превентивне русло. 

Начальник ГУНП Сергій Крупєй висловив щиру подяку голові Миропільської ОТГ та загалом колективу громади і вручив нагрудну камеру й довідкову літературу дільничному офіцеру.

– Коли у громаді є господар, який опікується і благополуччям мешканців, і їх безпекою, то це одразу помітно. На сьогодні, поліцейська станція у Мирополі – тринадцята з уже відкритих у сільській місцевості на Житомирщині. І за умовами та оснащенням є однією з найкращих. Упевнений, що з відкриттям поліцейського офісу стан забезпечення безпеки і правопорядку у громаді вийде на новий якісний рівень, – прокоментував Сергій Крупєй.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here