Home Місто Поблизу Житомира екологи досліджують забруднення річки Тетерів нафтопродуктами

Поблизу Житомира екологи досліджують забруднення річки Тетерів нафтопродуктами

122

 14 лютого поточного року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу звернувся керівник Житомирського рибоохоронного патруля, який повідомив, що у районі села Слобода-Селецька Житомирського району на річці Тетерів видно наявні масляні плями.

 Екологи негайно відреагували та здійснили виїзд у вищезазначене місце, де спільно з працівниками Житомирського рибоохоронного патруля візуально обстежено береги річки Тетерів.

Загибелі риби не зафіксовано, але разом з тим виявлено, що з труби колектора зливових вод колишнього Льонокомбінату у річку Тетерів скидаються нечистоти з характерним запахом нафтопродуктів, про що свідчать чітко виражені маслянисті плями на поверхні води.

Працівниками відділу інструментально – лабораторного контролю були відібрані проби води на вміст нафтопродуктів, результати яких будуть відомі протягом п’яти робочих днів. 

Держекоінспекцією матеріали по зазначеному факту будуть спрямовані до Житомирської міської ради для вжиття нею відповідних заходів стосовно припинення забруднення річки та недопущення цього в подальшому.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here