Home Місто Планетарій музея Космонавтики будується з порушеннями

Планетарій музея Космонавтики будується з порушеннями

175
Створити комісію з фахівців-будівельників та дати оцінку будівництва першої черги майбутнього планетарію у Житомирі – такі результати громадських слухань, що пройшли в музеї Космонавтики. Під час обговорення ходу будівництва свою точку зору висловили як замовник будівництва, так і виконавець робіт.

Зокрема, директор музею Ірина Дячук так прокоментувала хід будівництва. «Перша черга уже була запущена. Мене лиш одне дивує: як можна будувати трьохповерхову будівлю, не маючи при цьому проекту на всі три поверхи. Є багато непорозумінь з проектною документацією, і я не можу підписувати акти виконаних робіт, бо роботи не відповідають проекту»

Свою точку зору висловив і керівник підрядної організації Володимир Нікулін. «Є невідповідність між об’ємами, які передбачені проектом, тобто робочими кресленнями, і об’ємами, що закладені в кошторисі. Тобто кошторис не відповідає проекту. А директор музею не підписує бо боїться перевірок і того, що її можуть оштрафувати»

Вирішення суперечливого питання директор музею Ірина Дячук бачить так: «Я вважаю, що тут повинна зібратися комісія фахівців-будівельників, які повинні зробити експертизу. Подивитися, що вже зроблено і що можна зробити для того аби це було безпечно і за визначеними будівельними нормами, щоб я спокійно могла підписувати папери і щоб ми приступили до другої черги будівництва»

Про результат роботи комісії буде повідомлено під час наступних громадських слухань.
 

Житомирська хвиля 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here