Home Місто Під Житомиром десантники здійснили перші стрибки з парашутом

Під Житомиром десантники здійснили перші стрибки з парашутом

154

 На  майданчику приземлення у Сінгурах, що на Житомирщині близько сотні військовослужбовців строкової служби 199 Навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України, здійснили свій перший ознайомчий стрибок з парашутом.

Кожен строковик-десантник напередодні, пройшов та головне засвоїв курс повітрянодесантної підготовки, де на спеціальних тренажерах повітрянодесантного комплексу під контролем досвідчених офіцерів та інструкторів школи повітрянодесантної підготовки в активі яких вже не одна сотня стрибків за плечима, були відпрацьовані усі елементи наземної підготовки. Також військовослужбовці самостійно здійснили укладку своїх парашутних систем.

«Кожен, хто у своєму житті переступив через рампу і відчув шалений прилив адреналіну, ніколи не забуде – це неймовірне відчуття», – стверджує керівник стрибків підполковник Валерій Курко.

Десантування проводиться з військово-транспортного вертольота Мі-8 Армійської авіації Сухопутних військ ЗС України з висоти 800 метрів. Незважаючи на те, що строковики зустрілися з небом впере, проте всі діяли чітко та впевнено, як в повітрі так, і під час приземлення.

Після завершення стрибків, заступник начальника навчального центру Десантно-штурмових військ з повітрянодесантної підготовки підполковник Іван Шнир привітав «першоразників» зі здійсненням першого навчального стрибка та званням парашутиста.

Прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here