Home Місто Народний депутат Арсеній Пушкаренко: «В Олевську має бути опорна лікарня!»

Народний депутат Арсеній Пушкаренко: «В Олевську має бути опорна лікарня!»

547

Функціонування Центральної районної лікарні в Олевську під загрозою. Лікарні не надають статус «опорної», а відповідно медзаклад втрачає фінансування, що призведе до скорочення лікарів, закриття відділень та погіршення якості обслуговування пацієнтів, а все тому що чиновники обласної державної адміністрації виключили її з відповідних списків. «Це – злочин проти людей», – так вважає народний депутат України, член фракції ПП «СЛУГА НАРОДУ» Арсеній Пушкаренко. Він відвідав Житомирщину, розібрався в ситуації і став на захист громади.   

Головні проблеми Олевська – віддаленість від інших населених пунктів та відсутність доріг. До Житомира майже 200 км, до Коростеня – 100 км.

– Ми не хочемо, щоб нас відносили до Коростеня чи Овруча, – каже місцева жителька Ольга Терещенко. – Я не уявляю, як мені везти сина за 100 км, коли в нього буде температура 38-39 градусів.

Питання закриття лікарні знаходиться в компетенції Житомирської обласної державної адміністрації, а саме – управління охорони здоров’я. Мешканці Олевська обурені і готові виходити на акції протесту. За допомогою вони звернулися до народного депутата України Арсенія Пушкаренка. Він категорично не поділяє позицію обласної влади і вважає її рішення свавіллям. 

– Не робити в Олевську опорну лікарню – це злочин проти людяності. На моїх очах в районну лікарню привезли чоловіка з інсультом. І йому врятували життя. Але, якби довелося його везти до Житомира, він навряд чи вижив би, – зазначив Арсеній Пушкаренко. – Сьогодні виділено 140 мільйонів гривень Житомирській ОДА на впорядкування опорних лікарень. Проте, у начальника управління охорони здоров’я пана Суслика якесь своє специфічне бачення, як розподілити ці кошти. Але цю його схему потрібно ламати.

Доріг на Житомирщині практично немає. До того ж, північ області дуже сильно постраждала від Чорнобильської катастрофи. Тому тут багато людей з різними захворюваннями, у тому числі – онкологічними. Їх не можна кидати на призволяще, – впевнений нардеп.

– Я звертаюся до пана Суслика – не робіть злочину проти людяності! Схаменіться, доки не пізно – заради громади поверніть лікарню Олевська в список опорних! Я також звертаюся до голови ОДА Віталія Бунечка – виправте ганебне рішення своїх підлеглих і врятуйте людей, – закликав Арсеній Пушкаренко на брифінгу у Верховній Раді.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here