Home Місто На Житомирщині знищили 27 боєприпасів з минулої війни, які знайшли під час...

На Житомирщині знищили 27 боєприпасів з минулої війни, які знайшли під час жнив у полі

145

5 серпня піротехнічним розрахунком Управління ДСНС України у Житомирській області вилучено та знищено 27 боєприпасів часів другої світової війни, виявлених на вихідні на полі ТОВ «Агрофірма Брусилів» біля с. Старицьке Брусилівського району.

По завершенню збирання врожаю сюди вже мала заходити техніка для дискування, і агроном агрофірми здійснював об’їзд, щоб оглянути поле перед початком робіт. Він помітив поміж стерні ямки, звідки виднілося щось візуально схоже на снаряд. Припускають, що напередодні тут ще й попрацювали мисливці за металом. На місце події одразу виїхали рятувальники. Після попереднього обстеження ними було виявлено 15 артснарядів часів другої світової війни. А вже 5 серпня  для проведення подальших робіт з очищення території на поле прибули фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону Управління ДСНС в області.

Загалом на місці події ними було виявлено та вилучено 27 боєприпасів, серед яких 4 мінометні міни, 1 ручна граната Ф-1 та різнокаліберні артснаряди часів другої світової війни. Усі боєприпаси вивезені у безпечне місце і знищені шляхом підриву.


Загалом піротехніки області щодня виїжджають на заявки від населення про те, що десь під час відпочинку чи проведення земельних робіт виявлені боєприпаси часів минулих війн.


І цього року ними вже знищено 527 таких небезпечних знахідок.
Рятувальники наголошують, що у разі виявлення підозрілих металевих предметів, схожих на боєприпаси, до них не можна ні торкатися, ні переміщувати. А одразу слід телефонувати за номером «101» чи «102», позначивши місце виявлення знахідки.

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here