Home Місто На Житомирщині зарплати лікарів первинної ланки зросли у 3-4 рази

На Житомирщині зарплати лікарів первинної ланки зросли у 3-4 рази

175

Житомирська область за темпами підписної кампанії займає 4 місце в Україні. Адже 76% жителів області вже перебувають у договірних відносинах з лікарем первинної ланки. В об’єднаних територіальних громадах багато лікарів, котрі підписали максимальну кількість декларацій з пацієнтам, і тепер отримують більшу заробітну плату.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

А також наголосив на тому, що сімейні лікарі, терапевти та педіатри, котрі підписали максимальну кількість декларацій з пацієнтами отримають значно вищу заробітну плату, ніж раніше.

«Є такі ОТГ, в яких лікарі підписали по 95% від рекомендованої норми декларацій, це майже по 2 тисячі пацієнтів. Зарплата лікарів від 4-5 тис. грн зросла до 12-18 тис. грн в залежності від кількості декларацій. Медсестри теж отримують вищу оплату праці – 8-10 тис. грн», – повідомив Микола Суслик.

За його словами, Житомирська область четверта в Україні. 76% приписного населення обрали свого лікаря, а це понад 930 тисяч жителів. 44 заклади первинної ланки медицини з 45 вже увійшли до НСЗУ. І ще один медзаклад в процесі заключення договору. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here