Home Місто На Житомирщині з наступного року діятиме школа повітрянодесантної підготовки

На Житомирщині з наступного року діятиме школа повітрянодесантної підготовки

201

 Напередодні Дня Десантно-штурмових військ, у столиці українського десанту –  в Житомирі відбулася прес-конференція за участю керівного складу командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

Розпочинаючи прес-конференцію, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майор Євген Мойсюк відзначив, що в порівнянні з минулим роком, підрозділи ДШВ потужно просунулися вперед за своїм рівнем підготовки, оснащеності та готовності до виконання бойових завдань. 

 Заступник командувача Десантно-штурмових військ з повітрянодесантної підготовки – начальник повітрянодесантного управління полковник Юрій Галушкін розповів присутнім про перспективи розвитку повітрянодесантної техніки, набуття її сумісності зі Збройними Силами країн-НАТО.

«У 2019 році на загальну суму понад 100 мільйонів гривень Десантно-штурмові війська отримали у своє розпорядження повітрянодесантну техніку, яка стоїть на озброєнні у Збройних Силах провідних країнах НАТО. Протягом року під керівництвом іноземних фахівців, ми підготували певну кількість інструкторів навчального центру ДШВ, які отримали міжнародні сертифікати та мають допуск до самостійної підготовки особового складу Десантно-штурмових військ і взагалі в Збройних Силах України. Уся ця повітрянодесантна техніка, на даний час, знаходися в одній із військових частин, і вже наступного року буде активно застосовуватися нашими підрозділами», – зазначив заступник командувача Десантно-штурмових військ – начальник повітрянодесантної управління полковник Юрій Галушкін.

Також, він повідомив, що на даний час на Житомирщині тривають заходи з будівництва школи повітрянодесантної підготовки, яка вже у наступному 2020 році розпочне роботу в інтересах всіх Збройних Сил України.

Пресслужба Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here