Home Місто На Житомирщині вже 34 родини отримали компенсації від держави за послуги няні

На Житомирщині вже 34 родини отримали компенсації від держави за послуги няні

100

 Фінансовою підтримкою від держави за проектом «Муніципальна няня» вже скористались 34 родини Житомирщини, які щомісяця отримують відшкодування з держбюджету.


Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Так, за даними департаменту у червні 34 родини, які офіційно оформили договір та користуються послугами няні, отримали 47,7 тис. грн компенсації. Загалом з початку дію програми, сім’ям на Житомирщині компенсували 119,4 тис. грн, які вони отримують щомісяця за послуги няні для своєї дитини віком до 3-х років.

Ще 2 родини, які вирішили скористатись держпрограмою та подали документи у липні, отримають відшкодування у серпні.

Для того, аби оформити компенсацію за «муніципальну няню», необхідно звернутися до органів соціального захисту населення. Компенсацію виплачуватиме управління соціального захисту населення вкінці кожного місяця. Наразі це 1 тис. 626 грн.

Відшкодування за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.

Довідкову інформацію ви можете отримати у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА за телефоном (0412) 47-47-82.

Нагадаємо, що якщо родина наймає для догляду за своєю дитиною віком до трьох років няню, має можливість скористатися фінансовою підтримкою від держави. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here