Home Місто На Житомирщині вогнеборці рятували оселі від перекидання полум’я

На Житомирщині вогнеборці рятували оселі від перекидання полум’я

130

 16 жовтня о 21:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарчій будівлі у с. Мохначка Попільнянського району. Власники будівлі з вікон оселі побачили посеред ночі яскраве світло. Коли вийшли на подвір’я, то зрозуміли, що горить їхній сарай.

Спочатку господарі кинулися самотужки гасити пожежу та рятувати майно. Спроби виявилися марними, і вони викликали рятувальників.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику полум’ям було охоплено дерев’яний сарай загальною площею 65 кв. м. Оцінивши обстановку, вони прийняли рішення зосередити сили на відбиванні полум’я від двох житлових будинків, розташованих у 4 та 8 метрах, та продовжили гасіння палаючої будівлі.

Бійці ДСНС о 23:00 локалізували пожежу та о 03:25 – ліквідували. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити дах сараю, майно, що знаходилось всередині та 6 куб. м. дров. Тривалий час знадобився вогнеборцям для розбирання конструкцій та проливання водою дров, аби запобігти подальшому горінню. Вододжерело знаходилося на відстані близько 2 км. Також рятувальники під час ліквідації пожежі винесли 2 порожні газові балони, які, на щастя, виявились порожніми.  


Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало коротке замкнення в електромережі.   

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here