Home Місто На Житомирщині військові готуються до чергової ротації нацконтингенту до Конго

На Житомирщині військові готуються до чергової ротації нацконтингенту до Конго

351

У бойовому злагодженні беруть участь понад півтисячі військовослужбовців-кандидатів до чергової ротація 18-го окремого вертолітного загону. Наразі особовий склад пройшов психологічне тестування, склав заліки із загальновійськових дисциплін, мовної, правової та фізичної підготовки.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

Майбутні «блакитні шоломи» виконали контрольні стрільби із штатного озброєння. Усі – продемонстрували відмінну підготовку: чималу роль відіграв бойовий досвід, здобутий на Сході нашої країни.

Найбільш насиченою стала програма підготовки льотного складу чергової ротації. Протягом двох льотних змін екіпажі вертольотів Мі-24 та Мі-8 покращували свої навички з техніки пілотування та повітряної навігації. Додатково, екіпажі Мі-24 працювали над вдосконаленням льотної підготовки вночі з окулярами нічного бачення, у той час як їхні колеги на вертольотах Мі-8 виконували тренувальні завдання з пошуку та евакуації людей, що терплять лихо у світлу й темну пору доби.

Не залишився осторонь й інженерно-авіаційний склад загону. Під час льотних змін він виконував завдання з обслуговування та підготовки авіаційної техніки до польотів.

Готовність кандидатів до виконання завдань у складі чергової ротації 18-го окремого вертолітного загону перевірить комплексна комісія Генерального штабу ЗС України та Головна інспекція Міністерства оборони України.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here