Home Місто На Житомирщині у двох районах зафіксували перевищення показників забрудненості повітря

На Житомирщині у двох районах зафіксували перевищення показників забрудненості повітря

258

Перевищення допустимої концентрації азоту та оксиду вуглецю, а також пилу зафіксували у кінці 2019 року в Бердичівському та Черняхівському районах.

Про це йдеться у звіті про стан забруднення атмосферного повітря та повітря закритих приміщень за результатами моніторингових досліджень в 2019 році від ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Зазначається, що у 7 точках відбору (із 2800) виявили відхилення від допустимих норм атмосферного повітря. Зокрема, це житлова забудова м. Бердичева, с. Скраглівка, а також будинки поблизу ТОВ "Укр-Граніт МП", що у Черняхові.

"Через загоряння міського сміттєзвалища м. Бердичева у вересні 2019 року зареєстрували перевищення гранично-допустимих концентрацій азоту діоксиду та оксиду вуглецю в житловій забудові міста і села Скраглівка. Крім того, перевищення концентрації пилу зафіксоване в дворі житлового будинку, який розташований поблизу каменеобробного підприємства ТОВ «Укр-Граніт ПМ», при розгляді звернення мешканки смт. Черняхова", – повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Після перевірки на адресу мера м. Бердичева, голови Бердичівської районної ради направили листи з пропозиціями. Керівнику ТОВ «Полісся Екосфера», на балансі якого знаходиться сміттєзвалище м. Бердичева, направили припис щодо усунення виявлених порушень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here