Home Різне На Житомирщині центри вакцинації працюватимуть щодня: з’явиться Pfizer та Moderna

На Житомирщині центри вакцинації працюватимуть щодня: з’явиться Pfizer та Moderna

962

У Житомирській області центри вакцинації працюватимуть щодня, а зробити щеплення можна буде чотирма видами вакцини на вибір.

Про це повідомили в облдержадміністрації.

Зокрема, за словами заступниці голови ОДА, територіальні громади мають надати можливості безперебійного доступу населення до вакцинальних центрів.

«Наразі розпочато п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19. Це означає, що всі охочі віком від 18 років зможуть вакцинуватися від коронавірусної інфекції. Зараз ми маємо чотири вакцини: Coronavac, Comirnaty / Pfizer, Astrazeneca та нову – Moderna. Вони допоможуть нам захистити здоров’я громадян, проте потрібно аби вакцинація проходила 24/7 та було забезпечено безперебійний доступ до центрів вакцинації. Впевнена спільними зусиллями ми зможемо побороти коронавірус», – сказала Наталія Остапченко.

У Житомирі Центр вакцинації працюватиме у щоденному режимі з 22 липня. У будні дні – з 12:00 до 19:00 та у вихідні з 8:30 до 19:00.

Житомиряни зможуть обрати доступну вакцину для щеплення. Днями у Центрі має з’явитися препарат Moderna.

«Moderna – це РНК – вакцина, по типу Pfizer. Відрізняються вони умовами зберігання. Moderna зберігається у звичайному медичному холодильнику, при температурі +2, + 8, тоді як Pfizer вимагає ультрахолодних морозильних камер. Термін ревакцинації також не співпадає. Друга доза Moderna – через 28 днів (Pfizer – 21 день)», – розповів керівник Центру вакцинації Олександр Косміна.

У мерії зазначають, що в Центрі вакцинації щепилися вже 9 328 осіб.

Читайте також: В Україні стартував 5 етап вакцинації: із 21 липня щеплення може отримати кожен охочий
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here