Home Місто На Житомирщини тривають «зелені» рейди міліції

На Житомирщини тривають «зелені» рейди міліції

96
Працівники міліції разом з іншими зацікавленими органами проводять спеціальні передноворічні рейди, в ході яких перевіряються і місця зростання ялин та сосен, і місця їх можливого продажу.
 
Уже сьогодні на виїздах з лісових масивів оглянуті понад 350 одиниць автотранспорту, в результаті  чого вилучено близько 20 незаконного зрубаних дерев. Збиток у виявлених випадках складає майже 1,5 тисячі гривень, розповіла Алла Ващенко, СЗГ УМВС України у Житомирській області.  
 
Водночас, як повідомив начальник відділу охорони громадського порядку УМВС України в Житомирській області Юрій Дем’яненко, працівники міліції провели близько 80 рейдів  в місцях стихійної торгівлі і на  ринках області. За їх підсумками до адміністративної відповідальності за порушення правил торгівлі притягнено близько 20 осіб. 
 
Під час одного з таких рейдів на території м. Житомира були уважно оглянуті усі представлені до продажу ялинки, сосни і екібани з їх гілок. Усі дерева були відмічені спеціальними чіпами, а продавці охоче розповідали, звідки саме привезли живий товар.
 
А в цілому, вважають і продавці, і покупці, цього року значно покращала ситуація відносно попередження  незаконних вирубувань лісових насаджень. Законодавчі зміни істотно і, що особливо важливо, позитивно, вплинули на ринки збуту. З реалізаторами крадених ялинок тепер борються не лише працівники міліції та інші зацікавлені органи виконавчої влади, але і самі підприємці. Оформивши ряд необхідних документів, вони зацікавлені в стабільній реалізації. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here