Home Місто На Житомирщині шукають бажаючих допомогти онкохворим

На Житомирщині шукають бажаючих допомогти онкохворим

134
Багатих і небайдужих людей для допомоги онкохворим дітям шукають в нашій області. Допомагати в цій по-справжньому нелегкій справі буде і новостворена опікунська рада при відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні:

«Ми хочемо, щоб в цю раду увійшли люди небайдужі, здатні змінити щось в житті і реально вплинути на ситуацію; багаті люди – чого гріха таїти, нам насправді потрібні такі люди, що зможуть опікуватися або якоюсь конкретною дитиною, або ж всім відділенням» – сподівається голова правління благодійної організації допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода. Саме ця організація стала ініціатором створення опікунської ради.
 
Рік тому пані Людмила, сама мама дитини, що хворіла на онкологію і вилікувалась, разом з такими ж небайдужими мамами, зорганізувались, щоб привернути увагу до проблеми дитячої онкології. 

Як розповіла завідуюча відділенням онкогематології обласної дитячої лікарні Людмила Чмут, державна програма «Дитяча онкологія» фінансується приблизно на третину, решту необхідних коштів шукають батьки, і це чималі суми:

«Найпростіше лікування, там, де воно проходить без ускладнень, коштує приблизно 5-10 тисяч доларів на одну дитину. А є такі медикаменти, які коштують дуже дорого, наприклад, один флакон онкаспару коштує майже 25 тисяч гривень, а таких флаконів на курс лікування потрібно 6 або 8»

З початку року онкологічні захворювання (вперше) виявили у 26 маленьких жителів Житомирщини, на сьогодні хіміотерапію отримують 18, повідомила Людмила Чмут. В середньому ж щороку онкозахворюваня виявляють у 35-40 дітей. У 80 відсотках випадків діти можуть вилікуватися, для цього потрібні лише кошти. Ціна питання для нашої області і ціна життя кількох десятків дітей – 3-3,5 мільйона гривень на рік. Якщо знайдеться така сума, вона повністю покриє витрати на лікування пацієнтів онкогематологічного відділення.

Невдовзі має запрацювати сайт, де будуть розміщені контакти батьків дітей, яким потрібна допомога.
 

Житомирська хвиля 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here