Home Місто На Житомирщині школяр із ризиком для життя витяг з-під криги песика-дворнягу. ВІДЕО

На Житомирщині школяр із ризиком для життя витяг з-під криги песика-дворнягу. ВІДЕО

439

У соцмережу потрапило відео, як підліток, ризикуючи життям, витягає собаку, що провалився під лід. Журналісти розшукали відчайдуха, котрий був готовий пожертвувати собою заради чотирилапого, йдеться в сюжеті ТСН.

Кадри, як підліток кидається на порятунок собаки, що тоне у річці, зняли з мосту випадкові перехожі.  Хлопець спочатку біжить по тонкому льоду, а потім лягає на живіт, підповзає до краю криги і витягає тварину з води. 9-класник Едуард Струпінський розповідає, що з друзями робив селфі біля річки, а собака із сусіднього двору увесь час бігав за ними. Потім зник, а невдовзі хлопці побачили його у воді. "Вона скавчала, мені її стало шкода", – каже він.

Хлопець спочатку хотів подати бідолашній тварині палицю, але вона за неї не чіплялася. Тому поповз ближче. "Я схопив її за лапку, але вона не витягувалася, тоді я схопив її за шию і почав тягти – і тоді вона витягнулася. І від страху я встав і побіг", – розповів рятівник тварини. Друзі Едіка залишилися на березі, бо розуміли, що крига  більше людей не витримає. Врятованого собаку підлітки понесли додому, висушили і обігріли. "Її трусило дуже сильно. Ми її насухо витерли, обмотали. Ввечері вийшли подивитися, як вона – вона вже бігала, все добре було", – розповів учень 9 класу ЗОШ №12 м. Коростеня Олександр Нестеренко.

Собаку звати Білка, вона живе у сусідньому зі школою дворі. Там її підгодовують мешканці 5-поверхівки. Серед них і Раїса Терешко, яка вчинком хлопця розчулена. "Дуже розчулена, що наші діти такі", – зізнається вона. Коли ж бачить Білчиного рятівника, не стримує сліз.

"Молодець, нема слів. Урятував нашу Білку. Вона дуже дітей любить", – каже жінка. Батько хлопця каже, що син розповів про порятунок собаки з води, але відео вперше побачив разом із журналістами.

"Коли він розказував, то не так страшно було, а коли подивився… Ну, він такий, серйозний", – зізнається Сергій Струпінський.

Надзвичайники кажуть, що школяр діяв, як справжній рятівник. "Навіть по кольору можна судити, що товщина льоду невелика. Він зміг згуртуватися і почав повзти – то він площиною свого тіла заповнив площину льоду. Тому він не провалився", – пояснив начальник Коростенського міжрайонного відділу управління з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Сергій Рудзік. За порятунок собаки Едуард став номінантом премії "гордість Коростеня".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here