Home Місто На Житомирщині продовжують горіти суха трава і стихійні сміттєзвалища

На Житомирщині продовжують горіти суха трава і стихійні сміттєзвалища

115

 16 жовтня на території області зареєстровано 3 пожежі, спричинені спалюванням сміття: у с. Гладковичі Овруцького району рятувальниками ліквідовано займання на площі 40 кв.м., на території Народицької об’єднаної територіальної громади – 50 кв.м. та у Житомирі, по вулиці Покровській, –  5 кв.м. сміття.

Крім того, півтори години тривала ліквідація загоряння сухої трави на площі 2 га у с. Каленське Коростенського району. 

Викидання у траву недопалків цигарок чи усвідомлене спалювання сміття – це чинники, які найчастіше восени призводять до пожеж в екосистемах або займання дерев’яних будівель, наносять шкоди довкіллю та здоров’ю людей, сприяють забрудненню повітря. І нерідко призводить до поширення пожеж на значні площі. Тільки цього року зареєстровано 168 пожеж в екосистемах, із яких 127 – це знищення вогнем сухої трави загальною площею 185 гектарів.
 
Масові самопали сьогодні, завтра можуть набути ще більших масштабів і торкнутися саме вас. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо завадити подальшому виникненню загорань сухотрав’я, а відтак – убережемо Житомирщину від нищівних пожеж, – інформує Управління ДСНС України у Житомирській області.

Довідково: відповідно до ст. 152 КУпАП, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки правил у сфері благоустрою населених пунктів і тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here