Home Місто На Житомирщині низький рівень підготовки до утримання доріг в зимовий період, –...

На Житомирщині низький рівень підготовки до утримання доріг в зимовий період, – Укравтодор

333

Т.в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Олег Федоренко провів цього тижня робочі наради з керівниками служб автомобільних доріг в областях, де рівень підготовки до утримання доріг в зимовий період є недостатнім, – інформує Укравтодор.

 

Йдеться про низькі темпи підготовки дорожніх господарств до осінньо-зимового періоду 2019-2020 рр. у Житомирській, Київській та Миколаївській областях.

Зокрема, Олег Федоренко сказав, що одним з найскладніших та проблемних питань дорожньої галузі було і залишається ефективне управління експлуатаційним утриманням автомобільних доріг в зимовий період. Цей складний і цілісний комплекс заходів спрямований на забезпечення безперебійного і безпечного руху автотранспорту з максимальним унеможливленням надзвичайних ситуацій під час ускладнення погодних умов і є основним завданням для нас.

За результатами нарад було визначено проблемні питання та прийняті відповідні рішення по кожній області.

Також було підкреслено, що Міністерство інфраструктури України та обласні державні адміністрації надають всіляку допомогу у вирішенні вищезазначених питань.

Керівникам служб автомобільних доріг в областях Олег Федоренко дав відповідні доручення, зокрема: актуалізувати плани-графіки робіт, наростити темпи заготівлі протиожеледних матеріалів, укладання договорів на залучення додаткової техніки від місцевих підприємств (де це ще не зроблено), взяти під особливий контроль проблемні ділянки автомобільних доріг державного значення, на яких може виникати загроза безперебійному руху автотранспорту у період складних погодних умов.

Т.в.о. Голови Укравтодору наголосив на персональній відповідальності керівників служб автомобільних доріг щодо швидкого впровадження зазначених заходів для забезпечення належного утримання доріг під час зимового періоду та взяв під особистий контроль їх виконання. Адже стале функціонування дорожнього господарства в осінньо-зимовий період є одним з пріоритетів роботи Державного агентства автомобільних доріг України.

Для довідки: на сьогодні для утримання автомобільних доріг державного значення в зимовий період (загалом від планового показника на звітну дату) заготовлено 94% технічної солі, 103% фрикційних матеріалів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here