Home Місто На Житомирщині місцева влада має забезпечити покращення стану пожежного водопостачання

На Житомирщині місцева влада має забезпечити покращення стану пожежного водопостачання

132

 Відремонтувати пожежні гідранти та облаштувати водойми для забору води рятувальними службами – це ті речі, які у кожному місті та сільській місцевості мають бути у пріоритеті, адже від стану пожежного водопостачання залежить успіх у гасінні пожеж.


Про результати перевірок пожежних водопостачальників та їх стан говорили сьогодні, 17 липня, на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови ОДА Олексія Ясюнецького.

Як працюють в області над забезпеченням пожежного водопостачання розповів заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України в Житомирській області Олег Держанівський.

«У першому півріччі за результатами перевірки стан протипожежного водопостачання в області трохи покращився, але все ж таки потребує здійснення ряду заходів. На сьогодні на обліку є 2195 пожежних гідрантів, з них у несправному стані знаходиться 637. 74 вуличні пожежні гідранти відремонтували у 2019 році, на що виділялися кошти з місцевих бюджетів. Слід відзначити Коростенську міську раду, адже протягом останніх років на території міста фактично немає несправних гідрантів. Найгірший стан справ щодо гідрантів у Новоград-Волинському, Коростишівському, Брусилівському, Малинському, Андрушівському районах.

На території області 2232 пожежні водойми, з яких 235 (10,5%) знаходяться у неналежному стані – відсутні під’їзди та умови для безпечного забору води. Найгірше – у Пулинському районі (46 у неналежному стані), Чуднівському (19), Романівському (11), Любарському районах (11). Гарно спрацювали в Овруцькому районі – 8 пожежних водойм були обладнані цьогоріч», – зазначив Олег Держанівський.

Комісія прийняла рішення рекомендувати балансоутримувачам пожежних гідрантів та водойм підготувати проекти рішення, які б розглянули депутати місцевих рад, щодо покращення стану водопостачальних об’єктів та виділення коштів на ремонт і облаштування під’їздів.

«Як показує практика, заходи реагування на надзвичайну ситуацію вживаються вже після того, як вона виникла. Забезпечити під’їзд до водойми чи відремонтувати гідрант – це не такі великі кошти для місцевих бюджетів, а от значення колосальне. Бо коли під час пожежі немає де взяти води, зазвичай винними у цьому вважаються рятувальники. Краще попереджувати такі ситуації», – наголосив Олексій Ясюнецький.

Також члени комісії розглянули на засіданні питання щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here