Home Місто На Житомирщині діє заборона на лов риби

На Житомирщині діє заборона на лов риби

354

1 квітня на Житомирщині розпочалася весняно-літня нерестова заборона на лов водних біоресурсів, а також використання моторних маломірних суден.

Під час нерестової заборони проводяться спільні рибоохоронні рейди управлінням Державного агентства рибного господарства у Житомирській області, екологічною інспекцією та поліцією.

Забороняється вилов водних біоресурсів у такі строки:

– на річках та їх притоках з 1 квітня до 20 травня 2019 року;

– на водосховищах та ставках з 1 квітня до 10 червня 2019 року;

– у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів з 1 квітня до 30 червня 2019 року.

Заборона на лов раків розпочнеться із 15 липня та триватиме до 5 вересня.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до адміністративної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн, за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 грн.

На період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом.

Якщо ви стали свідком порушень рибальства повідомляйте на телефони «гарячої лінії» управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here