Home Місто На Житомирщині Антимонопольний комітет оштрафував підприємство за оманливу рекламу

На Житомирщині Антимонопольний комітет оштрафував підприємство за оманливу рекламу

231

Майже на півмільйона гривень покарав Антимонопольний комітет України порушника діючого законодавства – житомирське приватне підприємство «Капітолій». Таку жорстку економічну санкцію застосовано до підприємства за поширення недостовірної реклами, яка вводила в оману клієнтів. Зокрема, підписуючи договір з «Капітолієм», громадяни очікували одержання позики в розмірі від 5 тисяч гривень до 300 тисяч за спрощеною системою. Втім механізм отримання грошей не відповідав рекламним обіцянкам.

«Що ж, насправді, представляє собою так звана позика? Фактично громадянин, який хоче отримати позику, стає учасником однієї з програм підприємства. З кількох таких учасників підприємство створює групу, і в рамках однієї програми функціонує декілька груп. Участь в програмі передбачає сплату учасником щомісяця певної суми, з виплачених учасником чистих внесків формується фонд групи, який в подальшому використовується для надання позики», розповів голова регіонального відділення Антимонопольного комітету Олександр Безсмертний.

До того ж, у договорах не вказані конкретні терміни надання позики і не зазначені принципи формування черги на отримання грошей. У разі розірвання договору гроші, які були сплачені, не повертаються.

Варто додати, що рік тому «Капітолій» був зобов’язаний припинити поширення неповної та неправдивої інформації про свої послуги, втім обов’язкові до виконання рішення Антимонопольного Комітету компанія проігнорувала. Як наслідок – суттєва штрафна санкція, яка дорівнює 10 відсоткам річного доходу компанії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here