Home Місто На Житомирщині 10-річний хлопчик гостював у дідуся і отруївся алкоголем

На Житомирщині 10-річний хлопчик гостював у дідуся і отруївся алкоголем

176

 Упродовж тижня, з 7 по 14 жовтня, до територіальних підрозділів поліції регіону надійшли повідомлення про зникнення десятьох неповнолітніх. Нині усі діти розшукані. Окрім того, за вказаний період зареєстровано низку неприємних подій, пов’язаних з підлітками. Поліція закликає батьків сумлінніше ставитись до обов’язків з виховання дітей.

Як повідомила керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук, найбільше повідомлень про події із дітьми надійшло за святкові вихідні дні.  


У Коростишівському районі 10-річний хлопчик, який гостював у діда, залишившись без нагляду, натрапив на горілчані вироби і, вочевидь, покуштував алкоголю. У важкому стані дитину було госпіталізовано. Його здоров’ям нині опікуються медики. За вказаним фактом правоохоронці проводять перевірку.

А у Лугинському районі розпочато кримінальне провадження за фактом необережного спричинення тілесного ушкодження 13-річному хлопцеві його 15-річним товаришем. Попередньо встановлено, що підлітки грались пневматичною гвинтівкою родича одного з них і зброя вистрелила у руках старшого із хлопців. 

– Усі ці та інші події, які стались минулого тижня (а найбільше – на вихідних) із дітьми, у переважній більшості стали можливими через недогляд дорослих – батьків або осіб, які їх замінюють. Відтак ми закликаємо усіх громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей, відповідальніше ставитись до обов’язків по їх вихованню. Контролюйте дітвору відповідно до її віку, цікавтесь колом друзів та інтересів підлітків. Тримайте подалі від дітей предмети і речовини, що можуть травмувати їх або негативно вплинути на стан їх здоров’я. Поліція покликана уберігати дитину від вчинення правопорушень і злочинів, однак її догляд і виховання – прямий обов’язок батьків, – прокоментувала керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталія Гончарук. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here