Home Місто На початку жовтня на Землю проллється сильний метеорний потік

На початку жовтня на Землю проллється сильний метеорний потік

164

На початку жовтня на Землю обрушиться сильний метеорний потік, який можна буде спостерігати неозброєним оком.

За словами завідувача Звенигородської обсерваторії Інституту астрономії РАН Сергія Барабанова, метеорний потік принесе комета Джакобіні-Циннера. "Ця комета періодично проходить досить близько від Землі й, обертаючись навколо Сонця, відчуває вплив сонячного випромінювання, викидаючи при цьому певну кількість газу й пилу. Неозброєним оком ви будете спостерігати тільки метеори. Це пилові частинки і навіть невеликі шматочки льоду, які викидаються", – говорить Барабанов.

Комета Джакобіні-Циннера була відкрита на початку минулого століття. Повз Землю вона пролітає часто, однак потужні метеорні потоки приносить не завжди. Востаннє це явище спостерігали півстоліття тому.

Розповідаючи про комети, завідувач лабораторією Інституту космічних досліджень РАН Ігор Митрофанов повідомив, що вони принесли на Землю воду й дорогоцінні метали. "Земна вода, яка тече у наших річках і океанах – це вода, доставлена кометами. Після того, як рання Земля утворилася, вона була дуже гарячою, і на ній практично не було води, потім за ці сотні, мільярди років, воду нам доставили комети", – сказав він. Разом із астероїдної речовиною на Землю також потрапило багато дорогоцінних металів, таких як платина й золото.

Нагадаємо, в середині серпня жителі планети спостерігали найсильніший зорепад, викликаний метеорним потоком Персеїди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here