Home Місто На Північній об’їзній Житомира проїзну частину розширюють до чотирьох смуг....

На Північній об’їзній Житомира проїзну частину розширюють до чотирьох смуг. ФОТО

253

 

На Північній об’їзній Житомира по трасі М-06/Е40 між транспортними вузлами "Житомир – Східний" і "Житомир – Західний" проїзна частина розширюється до чотирьох смуг

Реконструкція дороги передбачає її розширення з 2-х до 4-х смуг, після чого дорога матиме чотири смуги руху з двома проїзними частинами по 7,5 м кожна та розділювальною смугою. Після завершення реконструкції швидкість руху на цій ділянці дороги буде підвищена до 110 км/г.

Проект передбачає ремонт 22,3 кілометрів дороги із доведенням її до І-Б технічної категорії.

В межах реалізації проекту заплановано:

 – будівництво та реконструкція 4 транспортних розв’язок в різних рівнях, що суттєво підвищено рівень безпеки на цій ділянці дороги ;
 – реконструкція 3 існуючих шляхопроводів через залізницю;
 – реконструкція існуючого мосту через р. Кам’янка;
 – будівництво 2 пішохідних мостів;
  – влаштування освітлення та сучасних засобів з організації безпеки руху.

Загалом реконструкція Північної об’їзної м. Житомира сприятиме ліквідації єдиного вузького місця на дорозі М-06/Е40 Київ – Рівне.

Роботи виконує компанія компанія Sinohydro Corporation Limited (КНР), з якою минулого року Державне агентство автомобільних доріг України підписало контракт на виконання робіт.

Вартість реконструкції складатиме понад 42,3 млн євро. Проект фінансується за рахунок кредитів ЄБРР та ЄІБ.

Існуюча інтенсивність руху на цій ділянці дороги складає 6290 авт./добу в транспортних одиницях і 13210 авт./добу легкового транспорту. Перспективна інтенсивність руху становитиме 14840авт./добу та 29940 авт./добу відповідно.

Довідково: Автомобільна дорога М-06 Київ – Львів – Чоп має протяжність 863,8 км і є основним транзитним коридором через територію України, забезпечуючи сполучення з Угорщиною, Словаччиною та Польщею. Ця дорога включена до європейського маршруту Е40, входить до міжнародного транспортного коридору №3 та національного коридору Європа – Азія.

Контракт на реконструкції Північного обходу укладено в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)». Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок кредиту від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Інженер з технічного нагляду за виконанням робіт – IRD Engineering S.r.l. (Італія).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here