Home Місто На міжнародних навчаннях «Saber Junction-2018» від десантників 95 бригади ...

На міжнародних навчаннях «Saber Junction-2018» від десантників 95 бригади очікують неймовірної ефективності

231

Від роти 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, що бере участь у навчанні «Сейбр Джанкшн-2018» у Німеччині, очікують неймовірної ефективності.

Про це сказав командир зведеної батальйонно-тактичної групи «Блекфут» капітан армії США Брендон Шортер під час огляду стану екіпірування та оснащення одного з підрозділів десантно-штурмової роти.

— Нещодавно український підрозділ вже був на навчаннях Combined Resolve X. Десантники були неймовірно ефективні. Тож я очікую того самого й від цієї команди. Мені дуже подобається працювати з ними. Вони так само навчені, як і ми, теж мають досвід війни, але все одно намагаються навчатися чомусь і разом з тим, можуть чомусь навчити нас, — підкреслив капітан армії США Брендон Шортер.

За його словами, процеси планування бойового застосування в армії США та України дуже схожі, що формує додаткову простоту комунікування:

— Аналогічна термінологія, схожа тактика. З українськими військовими дуже просто спілкуватися, планувати та взаємодіяти під час узгодження плану дій загальних сил, — зауважив капітан армії США Брендон Шортер.

Як повідомив командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко, завдання командирам взводів та особовому складу визначені, рота готова до практичних дій на навчаннях.

На даний час до початку етапу навчань «Сейбр Джанкшн-2018», на якому залучається українська десантно-штурмова рота, залишилося менше доби,  – повідомляє Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here