Home Місто На Хортиці побилися понад півсотні козаків з України та Росії

На Хортиці побилися понад півсотні козаків з України та Росії

169

У Запоріжжі на Хортиці на честь православного свята Покрова кілька сотень козаків України та Росії провели стародавній козацький бій стінка на стінку.

Вчора на території історико-культурного центру Запорізька Січ у рамках Всеукраїнського фестивалю Покрова на Хортиці зібралися кілька сотень представників козацьких формувань України та Росії.

"Покрова Богородиці здавна вважалася покровителькою козаків. Це свято українські та російські козаки з Санкт-Петербурга, Кубані та багатьох інших міст Росії вирішили провести разом. Хочемо спільно вирішити, як буде розвиватися козацтво далі", – розповів президент Української федерації бойових мистецтв Спас Олександр Притула .

Після спільного святкового молебню, який вперше відбувся на Хортиці в новій Січовій церкві Покрови Пресвятої Богородиці, козаки провели бій лава на лаву. У древньому козацькому ігрищі взяли участь понад півсотні козаків. Свято завершилося концертом і народним гулянням, де учасників та гостей фестивалю частували козацьким кулішем.

Нагадаємо, 14 жовтня православні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. У цей день також відзначають День Української повстанської армії.

Як повідомлялося раніше, в Київську міськдержадміністрацію надійшло дев’ять заявок на проведення масових акцій в центрі столиці 14 жовтня з нагоди 69 річниці створення Української повстанської армії.

 ТСН.ua

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here