Home Місто На фестивалі у Луцьку виготовили найбільший м’яч із сала

На фестивалі у Луцьку виготовили найбільший м\’яч із сала

161

На фестивалі сала у Луцьку виготовили найбільший у світі м’яч із сала, присвятивши його Євро-2012.

У Луцьку на фестивалі любителів сала створили футбольний м’яч із цього продукту. На нього використали майже 600 кілограмів сала. М’яч склали із 34 секцій, на кожну з яких пішло 17 кілограмів сала.

Сальний футбольний м’яч розмістили в центрі найбільшого луцького парку. Пластини сала двох кольорів (білосніжного і темного, натертого чорним перцем) шестеро дівчат зшивали товстими нитками півтори доби. У підсумку м’яч в обхваті вийшов майже шість з половиною метрів.

Відбою від охочих сфотографуватись на фоні незвичного атрибуту спорту не було, не змогли відмовитись від цього і молодята.

Наречений навіть зізнався, що без сала не уявляє життя, але обраницю, яка конкурує із салом білосніжністю вбрання, таки любить більше.

Загалом організатори фестивалю взялись за створення м’яча, скориставшись наближенням чемпіонату Євро-2012.

Оригінальність ідеї і виконання забезпечило занесення цього витвору до Книги рекордів України, що одразу ж засвідчив лучанам її представник Олександр Шустерук.

Він запевнив, що це – найбільший у світі м’яч із сала. Мовляв, не сумнівайтесь у цьому хоча б тому, що досі ніхто просто не додумався створювати сальний м’яч.

Загалом фестиваль, який пропагує любов до сала, був наповнений й іншими цікавинками: представники Хмельницької АЕС представили композицію своєї атомної станції із сала.

Пані Оксана, яка працює на АЕС, запевнила, що під час ремонту станційних насосів без топленого сала (смальцю) не обійтись.

У програмі фестивалю було і поїдання сала на швидкість. Дворазовий чемпіон з поїдання цього продукту Михайло Киденько кілограм сала з’їдає у середньому за десять з половиною хвилин.

Учасники фестивалю читали вірші і співали тільки про сало: "Коли вранці сонце встало – люди добрі, їжте сало", "А якщо ви захворіли – сала ви давно не їли".

І повторювали побажання, з якими до них звернувся організатор фестивалю Віталій Іваницький: "Нехай у вашому житті буде менше свинства і більше сала".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here