Home Місто Музей «Древлянський парк» облаштують на місці зйомок ”Слов’ян” у Дениших

Музей «Древлянський парк» облаштують на місці зйомок \”Слов\’ян\” у Дениших

221

 "Хотів би прокоментувати ситуацію, яка склалась навколо туристичного об’єкту в Денишах, що нещодавно був місцем масштабних зйомок серіалу «Слов’яни», – написав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко в соцмережі. –  На початку жовтня відвідав дві знімальні точки в Денишах та Тригір’я у Тетерівській ОТГ з метою збереження обійстя слов’янської культури, яку намагались відтворити автори серіалу.

Як запевняють в коментарях, об’єкт був покинутим і занедбаним – це відверта маніпуляція, на цій території завжди перебувала охорона. Незважаючи на це, тут бувають сотні людей на тиждень, яким охорона не може заборонити в’їзд. Разом з тим, із керівництвом ОТГ обговорюється питання про можливе перенесення всіх декорацій серіалу в інше місце, прийнявши їх на баланс громади.

Компанія-кіновиробник готова демонтувати збережені декорації, справа залишається за відповідним рішенням Міністерства культури.

Як заявив режисер серіалу, зруйнований стан декорацій на фото в соціальних мережах, обумовлений написаним сценарієм. Зовсім скоро, за спільної співпраці Міністерства культури, молоді та спорту України, Тетерівської ОТГ і Житомирської ОДА ми зможемо відновити поселення у вигляді музею під назвою «Древлянський парк».

Читайте також: Сміття і зруйновані будинки: у Денишах зіпсували декорації фільму «Слов’яни». ФОТО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here