Home Місто МОЗ повідомляє про зростання захворюваності на грип та ГРВІ

МОЗ повідомляє про зростання захворюваності на грип та ГРВІ

136
За попередній тиждень рівень захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції (ГРВІ) збільшився, але епідемічний поріг поки що не перевищено у жодному з регіонів України. Про це у понеділок, 6 лютого, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, пише Корреспондент.net.
 
За інформацією Центру грипу та ГРВІ Центральної санепідемстаніції МОЗ, за минулий тиждень в Україні захворіли на грип та ГРВІ 182,4 тис. чоловік, у тому числі 115,2 тис. дітей. Госпіталізовано 5,78 тис. хворих (3,2% від загальної кількості), з них 73,7% складають діти.
 
Загальний показник захворюваності склав 39,8 випадків на 10 тис. населення, що на 9,5% більше, ніж за попередній тиждень. Серед дітей показник захворюваності склав 142,5 випадків на 10 тис. дитячого населення, що на 6,95% більше, ніж за попередній тиждень.
 
Найближче до епідпорогу наблизилася Дніпропетровська область (-5,1%), найкраща ситуація в Івано-Франківській області, де до епідпорогу 76,2%.
 
Летальних випадків захворювання серед хворих на грип та ГРВІ за звітний тиждень не зареєстровано, як і за попередній.
 
Також за минулий тиждень вакциновані від грипу 963 особи, що на 51,6% менше, ніж за попередній тиждень. Усього за епідсезон в Україні вакциновані 393,7 тис. чоловік, що складає 0,86% від загальної чисельності населення.
 
У цілому епідемічна ситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в Україні відповідає середньорічним рівням для відповідної пори року.
 
Раніше повідомлялося, що підйом захворюваності на грип та респіраторні інфекції очікується у кінці лютого – на початку березня. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here