Home Місто Москву визнали містом із найдорожчими готелями

Москву визнали містом із найдорожчими готелями

173

 Столиця Росії у черговий раз визнана містом із найвищими цінами в готелях: у 2011 році за ніч у московському готелі потрібно віддати 423 долара.

Свіжий рейтинг міст склала міжнародна компанія Hogg Robinson Group (HGR), яка займається моніторингом туристичних послуг по всьому світу.

До списку, який очолила Москва, увійшли 50 міст. Друге місце зайняла швейцарська Женева, третє – Цюрих, який також розташований у Швейцарії. Париж виявився на четвертому місці, а Стокгольм – на п’ятому.

Експерти підрахували, що середня вартість ночі в московському готелі в січні-червні цього року становила 260 фунтів стерлінгів (більше 12 тисяч рублів). Порівняно з тим же періодом минулого року зростання ціни склало три фунта. Тим часом у Женеві за цей час середня ціна зросла на 26 фунтів (із 201 до 227), а у Цюриху – на 32 фунти (зі 188 до 220).

У прес-релізі HGR наголошується, що Москва утрималася на першому місці списку, незважаючи на скромне зростання рубля та економіки Росії. Минулого роцку середня ціна московських готелів знизилася на 12%.

Представник HGR Маргарет Боулер зазначила, що основна динаміка зростання цін на готелі тепер відмічається не у Європі, а в Азії, що свідчить про глобальну зміну бізнес-пріоритетів.

У цілому в більше ніж двох третинах досліджених міст було зафіксовано зростання цін на готельні послуги. Найшвидше ціни зростали у Стамбулі – 37% за рік, що свідчить про стрімке перетворення міста на один із глобальних центрів ділового життя.

В Азії та Океанії зростання цін у середньому склало 7%. Водночас у Східній Європі ціни знизилися на 6,6%. Падіння могло бути ще більшим, але свій внесок зробили готелі Києва та Бухареста. У цих містах ціни на готельні послуги зросли в середньому на 4%.

Раніше журнал Корреспондент склав рейтинг найбільш фешенебельних готелів світу. Список очолив President Wilson Hotel у Женеві, де вартість номера складає 65 тисяч доларів на добу.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here