Home Місто Метеорологи прогнозують екстремальні зими і незвичайні погодні аномалії

Метеорологи прогнозують екстремальні зими і незвичайні погодні аномалії

169
Метеорологи прогнозують початок екстремальних зим на планеті і періоду незвичайних погодних аномалій, пише РБК daily.

Видання зазначає, що днями було оприлюднено доповідь Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, виходячи з якої Земля стає все більш проблемним місцем для проживання людини, а погода, у тому числі і зимова, починає доходити до межі.

На думку кліматолога NASA Гевіна Шмідта, катастрофічний рівень випадання опадів стане для людства справжнім лихом у найближчі десятиліття. Так, надзвичайні зливи, які раніше були раз на 20 років, тепер, імовірно, будуть відбуватися приблизно двічі за одне десятиліття.

У доповіді йдеться про те, що кліматичні зміни у майбутньому можуть бути настільки серйозні, що деякі території планети стануть вкрай проблематичні для існування там людей.

У вчених практично не викликає сумнівів (за їхніми оцінками, ймовірність дорівнює 99%), що погода на планеті стане більш екстремальною. Пікові показники хвилі спеки стануть вище на 5 градусів до середини століття, а до кінця – на 9 градусів.

"У міру танення льодовиків холодна вода потрапляє у воду і відтісняє Гольфстрім, тому прихід дуже холодних зим безпосередньо пов’язаний із глобальним потеплінням, – зазначає вчений. Швидше за все, зими будуть ставати все більш жорсткими і лютими. Навіть якщо на нас не чекають екстремальні сніжні шторми, то крижаний дощ стане траплятися все частіше", – заявив старший науковий співробітник лабораторії екології та охорони природи біологічного факультету МГУ Володимир Фрідман.

Для любителів кататися на лижах на гірськолижних курортах, теж немає нічого втішного. Дослідження показують, що гірські льодовики зараз скрізь активно відступають, зазначає видання.

Нагадаємо, що британські геофізики дійшли висновку, що холодні зими останніх років, які принесли стільки неприємностей багатьом європейським країнам, можуть бути пов’язані із мінливістю в ультрафіолетовому випромінюванні Сонця.
 

Корреспондент.net 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here