Home Місто Підрозділи місцевої пожежної охорони створять на Житомирщині

Підрозділи місцевої пожежної охорони створять на Житомирщині

108
До 2015 року на Житомирщині заплановано створити 47 підрозділів місцевої пожежної охорони, які покликані гасити пожежі в сільській місцевості. Адже, питання забезпечення протипожежного захисту сільської місцевості, де виникає майже 60 % усіх пожеж, на даний час залишається невирішеним.
 
Про це розповів під час стосовно підсумків роботи у сфері цивільного захисту голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
 
Торік у селах на 9 % зросла кількість пожеж, внаслідок чого на 6 % більше загинуло людей, на 41% більше заподіяно матеріальних збитків.
 
Таких втрат можна було б уникнути, якби не запізніле виявлення та повідомлення про пожежу, а також значна віддаленість від населених пунктів підрозділів державної пожежної охорони, наголосив Сергій Рижук.
 
У 2011 році органами влади створено три підрозділи місцевої пожежної охорони у селах Лугинського, Бердичівського та Чуднівського районів. Загалом по області діє 12 таких підрозділів, які самостійно, без участі професійних вогнеборців гасять пожежі, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.
 
У 2011 році для підтримання матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів виділено 240 тис. гривень, а Управлінню МНС на першочергові потреби підтримання боєздатності його оперативно-рятувальних підрозділів було спрямовано 500 тис. гривень. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here