Home Місто Лісівники Житомирщини побудували доріг на 7 млн.грн.

Лісівники Житомирщини побудували доріг на 7 млн.грн.

128

Понад 7 мільйонів гривень власних коштів витратили в цьому році на будівництво лісових доріг підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства. При цьому з державного бюджету надійшло близько п’яти мільйонів. Результат – побудовано майже 73 кілометри доріг, і це найкращий показник в державі:

«Житомирська область є флагманом ведення лісового господарства. Що стосується будівництва лісових доріг, то в Житомирській області в цьому році найбільше їх побудовано – 72,8 кілометра. З них всього 17 кілометрів за бюджетні кошти, а решта побудована за власні кошти підприємств» – відзначив житомирських лісівників голова Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сівець. Наприкінці минулого тижня він побував в Городницькому держлісгоспі, де взяв участь у відкритті двох лісових доріг загальною протяжністю 6,4 кілометра.

Зрозуміло, в першу чергу, лісівники будують дороги для власних потреб – для покращення умов вивезення деревини з лісосік, для підвищення протипожежної безпеки. Але ці дороги мають і велике соціальне значення:

«Звичайно, ці дороги призначені для лісового господарства, але люди, які будуть добиратися тепер, скажімо, з Червоної Волі до Новограда-Волинського, вони будуть суттєво скорочувати шлях. Тут економиться у всьому» – зауважив голова Новоград-Волинської районної ради Франц Весельський.

Житомирська хвиля

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here